Recepten
Geroosterde tonijn met kruidenkorst
met verse koriander en basilicum
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 tonijnsteaks van 225-275 gram elk, ongeveer 2 centimeter dik
- 1 klein gedroogd rood pepertje
- 1 eetlepel korianderzaad
- ½ teen knoflook
- 1 flinke handvol basilicum, alleen de blaadjes, fijngehakt
- 1 flinke handvol verse koriander, alleen de blaadjes, fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- Zout en zwarte peper uit de molen
Voorbereiding
Wrijf het pepertje en de korianderzaden fijn in een vijzel. Voeg de knoflook, het basilicum, de koriander en het citroensap en de zout en peper naar smaak toe.
Leg je tonijnsteaks op een schaal, bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper en wrijf ze aan beide kanten in met het kruidenmengsel.
Bereiden
Wrijf je bakpan (grilpan of koekenpan met antiaanbaklaag) die heel erg heet moet zijn, met behulp van een prop keukenpapier in met een klein beetje olie en leg er de tonijnsteaks in. Schroei de tonijnsteaks dicht, zodat ze worden geroosterd en bruin kleuren (ca. 45-60 seconden aan elke kant).
Serveersuggesties
Snijd de tonijnsteaks door en serveer ze met bijvoorbeeld salade en verse patat, met een flinke schijf citroen. Een paar gemarineerde zongedroogde tomaten erbij en wat olijven, basilicum…
Er zijn talloze mogelijkheden.
Uit 'The naked chef' van Jamie Oliver