Recepten
Knapperige kokosgarnalen
Recept voor 6-8 personen
Ingrediënten
- 24 rauwe tijgergarnalen, gepeld, staart intact
- 120 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel mild kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zeezout
- 2,8 deciliter bier
- 2 grote eieren, losgeklopt
- 200 gram kokos, geraspt en ongezoet
- Zonnebloemolie, om te frituren
Voor de dipsaus:
- 1 eetlepel smeuïge pindakaas
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 3 eetlepels crème fraiche
- 1 teen knoflook, geperst
- Geraspte schil van 1 limoen
- Sap van 2 grote limoenen
Voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet de kom weg. Meng bloem, bakpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en zout in een andere kom. Voeg het bier en de eieren toe, roer tot alles net door elkaar is gemengd. Spatel ½ kop van het geraspte kokos erdoor.
Bereiden
Prik elke garnaal in de lengte, van kop tot staart, op een satéprikker en strooi de rest van het geraspte kokos in een soepbord of ondiepe kom. Schenk een laag van 7,5 centimeter zonnebloemolie in een wok en verhot de olie tot 190 graden.
Wentel de garnalen in porties door het beslag (laat het teveel weer in de kom druipen), en rol ze dan lichtjes door het geraspte kokos.
Frituur de garnalen, in porties, 2-3 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een rooster boven keukenpapier en serveer ze met de saus.
Uit 'Gerechten aan pennen, prikkers en spiesen' van Susannah Blake